lauantai 11. lokakuuta 2014

Jos jonkinlaisia hortonomeja

Lämmintä on ja hellettä puskee. Pihamaalla käännetään äidin kanssa "kukkapenkkejä" jotka sisältävät lähinnä pelkkää rikkaruohoa. Työ on hidasta ja hikistä. Toisaalta työ on niin konkreettista ja tuloksen näkee heti, että kyllä se työ palkitsee tekijänsä. Ihanaa nähdä miten piha muuttaa muotoaan ja ties kuinka pitkästä aikaa sitä hoidetaan rakkaudella. Kasveista ja puutarhanhoidosta en tiedä juuri mitään, mutta täytyy vain uskaltaa. Tekemällä sitä oppii ja onhan minulla äippä auttamassa ja tukemassa joka käänteessä!! Kiitos ja rutistus!

Niitä harvoja oikeita kasveja joita pihamaalta löytyi ollaan uudelleen sijoitettu. Rikkaruohot poistettu ja multaa lisätty. Kuvasta hieman erottuu vanha piha-allas, joka oli ensin tarkoitus täyttää kivillä. Pihaa tarkkailtuani on käynyt ilmi, että linnut käyvät siinä päivittäin kylpemässä. Kylpemistä on melkoisen hauska katsella. Altaan osalta on siis luvassa kunnon putsaus ja pieniä kiviä altaan pohjalle. Vesipumppu olisi kiva myös.

Pientä istuttelua: Dahlioita (äiti esikasvatti), ruiskaunokkia, tilliä, ruohosipulia ja persiljaa. Katsotaan miten käy. Ruukkuihin käytiin viikonloppuna hakemaasa pappani suosikkia samettikukkaa. Luulen, että siitä tulee perinne: Viljo papan muistolle! Mukaan tarttui myös puutarhapöytä. Päästään vihdoin syömään grilliherkkuja ulkosalla. Koiruudet ovat saaneet tarhan ja hieno tarha se onkin! Luulen, että ovat tyytyväisiä. Entiset kaupunkilaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti