tiistai 17. toukokuuta 2016

Minäkö nalkutan?


Perhe-elämä muistuttaa välillä komediaa, vaikka se ei jaksa aina naurattaa. Parisuhteen voi halutessaan pilkkoa todella pieniin palasiin ja niitä palasia onkin sitten melkoisen mielenkiintoista tarkastella suurennuslasilla. Moni sanoisi, että tämä vääristää näkymää. Saattaa toki pitää paikkaansa, mutta se auttaa meitä myös näkemään, että omassakin suhteessa moni asia perustuu olettamuksiin ja tiettyihin tiukassa istuviin ajatuksiin.

Lähes jokaisessa parisuhdeoppaassa meitä kehoitetaan puhumaan ja taas puhumaan. Se on kuulemma suhteelle hyväksi. Hih. Luulisi tuon homman meiltä kaikilta onnistuvan ihan luonnostaan, mutta se on yllättävän vaikeaa. Pitää puhua ja vielä oikealla tavalla. Milloin puhe muuttuu nalkutukseksi? Joku mieltää, että silloin länkytetään leukoja jostakin turhasta asiasta. Toinen taas puhuu jankuttamisesta. Puolisolla jää levy päälle jostakin asiasta? Vai onko kyse jostakin sellaisesta aiheesta tai asiasta, johon ei ole olemassa oikeaa vastausta. Ja oma puoliso yrittää vakuuttaa oman tapansa olevan se ainut oikea? Hhmm.

Omasta kokemuksestani voin sanoa, että tuppaan toistelemaan jotakin useaan kertaan vain sen vuoksi, että mieheni ei vastaa minulle mitään takaisin. Ja saatan joskus myös neuvoa ihan hyvää tarkoittaen jossakin asiassa. Lähinnä nähdessäni mieheni lyövän päätänsä seinään aivan turhaan. Asiasta sanon kyllä ja useasti!! Onko se nalkutusta? "Porstuasta ei taas pääse vieraat läpi kulkemaan, kun olet heittänyt kaikki kymmenen kenkäpariasi keskelle lattiaa...Tarvitseeko naulakossa todellakin olla kaikki sinun 20 ulkotakkia samaan aikaan". Nalkuti, nalkuti?

Eivätkö miehet nalkuta? Mitä se sitten on, kun ne pulisevat jotakin, ohjeistavat ja valittavat? Ai, se on ihan tavallista rakentavaa palautetta. Kuulkaas nyt! Kyllä minäkin saan kuulla, jos olen laittanut kiusaukseen väärää leikkelettä. Yrittänyt vain auttaa ja rikkonut paistetusta munasta vahingossa keltuaisen. Silloin suorastaan pilasin koko homman ja voi sitä jupinaa. Luulen, että nalkutusta harrastavat molemmat sukupuolet. Mitä te olette mieltä? Olisiko se nyt niin, että nalkutus on myös elämän suola ja pippuri (jolla voi samalla maustaa sen pieleen menneen paistetun munan). Oletteko muuten kuulleet, että paistettu muna on rakkautta lautasella? En tiedä mistä hommassa on kyse. Kertokaa minulle!! Pliis.

13 kommenttia:

 1. Ehdottomasti myös miehet osaavat nalkuttaa :D Mutta kai sitä ajatellaan yleisesti, että miehet olisivat niin hiljaisia ja juroja, etteivät osaisi.. Mutta kun osaa ottaa huumorilla asiat, niin kaikesta selviää :D

  www.yhtakuinkolme.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin huumorilla. Sillä ovat nuo tilanteetkin arjessa varsin hupaisia mistä sitä sanomista toiselta saa!!

   Poista
 2. Hahaa! tästä tuli hassu juttu mieleeni kun isä ja äitini joskus nalkuttivat toisilleen. Äitini teki ruokaa ja isä (hieman pullukka) tuli siihen viereen jotain ohjeita antamaan niin äiti sanoi napakasti takaisin "sinähän sen paremmin tiedät ku on tämän talon suurimmat tissitkin" :"D

  Mä nalkutan joten tarvitsen viisaan miehen rinnalleni. Sellasen joka ei aiheuta tyhmyydellään päänsärkyä. Sitten voin olla hiljaa ja rauhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, että sain ihanat naurut tuosta sinun kuvaamastasi tilanteesta. Pystyin kuvittelemaan tilanteen täydellisesti!! Hyvä teidän äiti!!!!!!

   Poista
 3. Kyllä miehetkin nalkuttavat. Ehkä siltikin koen nalkutukseksi sellaisen mäkätyksen, joka jatkuu ja jatkuu... Toinen osapuoli ei mukamas osaa tehdä mitään oikein jne. Mutta tuollainen silloin tällöin molempien puolelta tapahtuva pikku-nalkutus taitaa olla vain vähän väsyneiden vanhempien kommunikointia :)

  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti. Olet oikeassa! Silti joskus ihmetyttää miten nalkutus helposti mielletään juuri naisten harrastamaksi puuhaksi. Itsekin ajattelin juurikin näin itsestäni kunnes huomasin mieheni kävelevän perässäni ympäri asuntoa ja jupisevan minulle. Hih.

   Poista
 4. Miehethän on tietävästi ne jotka eivät virheitä tee, he eivät valita vaan kertoo asiansa asiallisesti... Juu näin on... Kyllä meilläkin mies nalkuttaa, mutta ei se kuulemma ole nalkuttamista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Liina sä tiedät ihan tasan mitä mä tarkoitan!! Pidetään yhtä me tytöt! Hihii.

   Poista
 5. Haha, meillä ainakin nalkutetaan puolin ja toisin, mies tosiaan ei vain lue omaa nalkuttamistaan nalkuttamiseksi... Mitä se sitte on, en tiedä :D

  VastaaPoista
 6. Joo kyllä meilläkin nalkutus tai valitus on molemmin puolista :D onneks ei kuitenkaan jatkuvaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nalkutusta vaarallisempaa taitaa olla mököttäminen. Se ei johda mihinkään ja voi pilata monta hyvää päivää. Hih.

   Poista
 7. :D Varmasti meistä moni jollain tapaa nalkuttaa. Ja kuten kirjoititkin, niin on se paljon parempi kuin mykkäkoulu. Ei se toinen ajatuksia lue, joten parempi ne on tuoda ilmoille. Vaikka sitten nalkuttamalla. Miehethän ei tietenkään nalkuta (eivät ainakaan myönnä) ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme nyt tästä nalkuttamisesta puhuneet mieheni kanssa ja tosiaan hän on kyllä myöntänyt (koko miessukupuolen puolesta) harrastavansa varsinkin nykyään nalkuttamista..hihii. Tästä on tullut nyt hauskuutusta ja huumoria yhteiseen keskusteluun.

   Poista