keskiviikko 3. elokuuta 2016

Talon KonMari-projekti


Moni varmaan muistaakin, että tässä kesän aikana on talon eri kohteita Maritettu. Nyt tuo työ on keskittynyt vinttiin. Parhaillaan käyn lävitse melkoista tavarakasaa. Seuraavat viikot koko talo on enemmän tai vähemmän poikkeustilassa. Osittain Kon Marituksesta innostuneena päätimme vaihtaa hieman huonejärjestystä ja tavaroiden paikkaa talossa. Pyrimme ottamaan hukkatilan haltuun ja tehostamaan säilytystä. Olen lajitellut monta päivää tavaroita kannellisiin läpinäkyviin laatikoihin. Laatikot saa mukavasti pinottua päällekkäin ja tavarat ovat pölyltä suojassa. On tämä melkoinen urakka ja rutistus. Jos joku sanoo, että Kon Marituksessa on taikaa, niin minä sanon, että tämä on ihan raakaa työtä!!


Vinttiin on tarkoitus siis järjestää nukkumatila minulle ja taaperolle. Viereen jää myös pikkuinen työnurkkaus. Kun talossa muuttaa yhtä kohtaa alkaa vierimään melkoinen keilapallo. Siirrä sitä sinne ja tänne ja kohta huomaat siirtäväsi taas jotakin muuta. Huonejärjestyksen vaihtaminen ei ole pikkujuttu. Ja lasten vuoksi työtä pitää tehdä pienissä pätkissä ja se välillä lievästi rasittaa malttamatonta mieltäni. Suunnitelmissani ajattelin tekeväni jotakin pientä joka päivä. Realiteetti on kuitenkin se, että eteen tulee päiviä, jolloin projekti ei edisty lainkaan. Vaikka juuri nyt näyttää siltä, että homma kaatuu pienoisesti niskaan, niin kyllä tämä saadaan hoidettua. Jokainen laatikko ja pois viety roskakuorma on askel eteenpäin.

Tilasin netin alennusmyynnistä yläkertaan uudet matot, kattovalaisimet ja laskosverhot. Tein todellisia löytöjä. Ajattelin ripotella huoneisiin vähän jotakin samaa, kuten olen tehnyt lastenhuoneiden kohdalla. Koko projektia ei ole ollut helppo hahmottaa. En tiedä teistä, mutta minun täytyy aina saada kaikki paperille. Osaksi sen vuoksi, että ajatukseni sinkoilevat, niin nopeasti, että en aina ehdi itse perässä. On helpompi pistää ideat ja ajatukset heti ylös. Piirsin huoneet paperille ja sijoittelin huonekalut paikoilleen, että muistan mitä mihinkin siirretään. Kyseessä ei todellakaan ole mikään mittakaavaan piirretty pohjapiirustus. Ihan vain töhersin, mutta kyllä se heti auttoi minua taas eteenpäin. Oi, miten ihanaa on sitten, kun kaikki on valmista. Voin katsella ympärilleni ja tuntea tyytyväisyyttä. Tietäen, että talosta ei löydy enää mitään turhaa. Siihen on tosin vielä matkaa.

10 kommenttia:

 1. Luin myös vähän aikaa sitten ko. kirjan ja odottelin josko innostua marituksesta olisi vallannut minutkin. Jonkin verran etenin teoksen ohjeiden mukaan, etenkin tavaraa tuli karsittua, mutta esimerkiksi vaatteiden viikkausten KonMarin mukaan ja tavaroiden kiittämisen skippasin.. Tuohon projektiin tulisi olla paljon aikaa, varsinkin kun tykkään saada kaikki heti valmiiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tehnyt Maritusta soveltaen. Monta AHAA-elämystä olen kyllä tässä matkan varrella tehnyt.

   Poista
 2. Minun täytyy tunnustaa etten ole tehnyt mitään ton marituksen mukaan. Mutta jokainen tyylillään.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän Maritus ole onneksi pakollista. Hih. Toiset ovat siihen hurahtaneet aivan täysin ja toteuttavat sitä pilkulleen. Minä poimin parhaat ideat ja sovellan. Tärkein juttu siinä minusta on se, että se innostaa ihmisiä muuttamaan omaa elinympäristöään viihtyisämmäksi. Se lisää taatusti onnellisuutta.

   Poista
 3. Tuo on kyllä aikamoinen projekti - onneksi lopputulos on todella palkitseva! :) Itse olen tehnyt tätä karsimista ja edennyt pikkuhiljaa huoneesta toiseen. Nyt kun näin melkein puolen vuoden järjestämisen aloittamisen jälkeen olen päässyt loppuun asti huomaan, että pitäisi aloittaa alusta. Hahaa.. Tsemppiä projektiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Zempistä! Sitä todellakin tarvitaan. Sen olen huomannut, että ihanan vapauttava fiilis tulee, kun tavaroista luopuu. Ja kiva mieli myös siitä, kun huomaa, että talosta löytyy myös oikeasti kivaa tavaraa. Vanhoista esineistä pääsee taas nauttimaan, kun tavaraa ei ole liikaa. Lähelläkään maalia ei vielä olla, mutta lopputulos on varmasti palkitseva. Vielä ei ole onneksi kokemusta siitä miten kauas projekti sitten valmiina kantaa. Koska ollaan taas siirtelemässä kasoja. Ihanaa syksyä sinulle!

   Poista
 4. Ihana paketti aarteineen saapui tänään perille :) Vau! Paljon kaikkea kivaa. Voisitko sen verran auttaa ja kertoa, mitä ne pötköt on :D Tikkarit sai heti kyytiä, kun paketti avautui ja magneetit pääsi jääkaapin oveen. Suuri kiitos ihanista jutuista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, hei. Mahdatko tarkoittaa raffinauhaa? Hih. Raffinauhaa voi, vaikka virkata. Itse olen monesti koristellut sillä lasipurkkeja tai käyttänyt pakettinaruna. Kiva, että paketti ilahdutti! Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Maritti sitten tai siivosi kaappejaan muuten vaan, niin aikaa siihen hommaan saa kyllä menemään. Kiva, että olet päässyt suunnittelemaan uusia järjestyksiä kotiisi. Kyllä se kummasti virkistää mieltä, kun saa tavaroille paikkoja ja turhaa heitettyä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä virkistää ja vapauttaa. Tänään onkin tehty taas iso urakka ja huomenna jatkuu. Innolla odotan, että pääsen blogiin kertoilemaan edistyksestä.

   Poista