maanantai 26. syyskuuta 2016

Enemmän kuin vain me


En saa kuunnella lempimusaa talossa, kun vain yksin ollessa. En istu enää iltoja viinilasi kädessä. En osta uutta lempimekkoa. En mieti turhanpäiväisiä asioita. En pyörittele turhia sanoja. Enää ei jokaisella tavaralla ole talossa omaa paikkaansa. Pihan kukkapenkit odottavat turhaan hoitajaansa. Talon täkkejä ei tuuleteta jokaisella pakkasilmalla. En katso enää kokonaisia elokuvia. En lue kirjoja. En värittele värityskirjoja. En kirjoita runoja. En varaile matkoja ulkomaille. En nuku aamulla myöhään. En ehdi olla sinua lähellä.

Olen löytänyt rakkauden. Luovuin jostakin ja sain uutta tilalle. Jokainen mennyt vuosi on opettanut minulle omat läksynsä. Itsekkyys on ravistettu minusta pois. Se leijui jalkojeni juureen ja minä jatkoin matkaani. Talossa on nyt todellista elämää. Kaikki värit tunteiden. Parasta on seistä tukevalla maalla. Tietäen, että toinen odottaa. Vielä tulee aika, jolloin me ollaan taas vierekkäin. Juuri nyt on hyvä olla näin. Enemmän kuin vain me. Aloillaan.

Ihmetellään yhdessä perheen pikku taimia. Välillä repii hermoa. Usein kuitenkin nauru voittaa kiukun. Ja rehellisyys. Mikä sua oikein riepoo? Kaikki tämä on suloista hulluutta. Yhdessä eteenpäin. Pitäen paikkaa uudelle. Jos olisit kysynyt vuosia sitten. Olisin vastannut: "You had me at hello".

2 kommenttia:

  1. Kaunis kirjoitus. Jäin leskeksi 2 vuotta sitten ja samalla kahden lapsemme yksinhuoltajaksi. Ajattelin aina, että vielä joskus meillä on enemmän aikaa. Toisin kävi. Silti en ole katkera, mutta toisinaan surullinen kyllä. Paljon jäi tekemättä, näkemättä, unelmia toteuttamatta. Enää en ajattele "sitten kun" vaan "nyt kun". Hyvää syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kommentistasi! Toivon aina, että mahdollisimman moni lukisi myös kommentit, sillä usein juuri täällä päästään lähelle sitä oikeaa elämää ja jaetaan ajatuksia yhdessä. Kaikki sanat tuntuvat liian pienille. Olen kovin pahoillani puolestanne ja kyyneleet nousivat silmiini. Toivon sinulle paljon voimia. Sinä ja perheesi olette joutuneet kohtaamaan valtaisan menetyksen. Pidän kommenttisi lähellä sydäntäni. Hyvää syksyä.

      Poista