tiistai 26. syyskuuta 2017

Iloinen vauva ja Ystävämme Ainu


Hui, miten nopeasti tämä aika on mennyt eteenpäin. Vastahan oli maaliskuun loppu ja minä ajoin aamulla aikaisin mieheni kanssa laitokselle suunniteltuun sektioon. Siitähän on vain hetki, kun kuulin synnytyssalissa, että tyttö tuli. Vain tovi, kun pidin sinua sylissäni ensimmäisen kerran. Pieni hetki, kun toimme sinut kotiin. Nyt sinä olet kohta jo 6kk. Tyytyväinen ja iloinen supervauva. Olet kenties kaikista vauvoistamme herkkäunisin, mutta muuten, mitä helpoin pieni musumusu. Arjessamme on melkoinen kiire, mutta minulla on aina aikaa perushoidon ohella naurattaa sinua ja sulkea syliini. Hymysi ja naurusi ovat vastustamattomat. Jaksat niin hienosti ja tyynesti kohdata talossamme päivittäin raikuvat elämisen äänet. Syöt sosetta tyytyväisenä, vaikka eskarilainen saapuu kotiin hivenen kiukkuisena. Et välitä keskimmäisen uhmakohtauksista. Matkustat autossa helposti pidempiäkin matkoja. Kutsummekin sinua reippaaksi reissuvauvaksi.Mukana arjen riemuissa on ollut myös luotettava ystävämme Ainu. Tutit ovat kuukausien saatossa vaihtuneet isompien malleihin. Lusikat on otettu käyttöön soseen syönnin myötä. Tuttipullot vellitutilla ovat kovassa käytössä, mutta vauva osaa jo hienosti myös hörppiä pienen määrän vettä nokkamukista. Parhaillaan vauva tekee kovasti ensimmäisiä hampaitaan. Onneksi nykyään kutinan ja jomotuksen helpottamiseen on kehitetty monenlaisia toimivia puruleluja.  Hammasharjat ovat myös jo valmiina odottamassa uusien rutiinien alkamista.
Aika ja kehitys seuraavat toinen toistaan. Minä haluaisin hidastaa. Olethan meidän talon viimeinen vauva. Haluaisin pitää sinut ikuisesti vauvana ja vain tuoksutella sinua. Kuinka hienon perheen me saimmekaan. Lapset tekevät arjesta iloisen. Ainu taas tekee arjesta meille kaikille paljon helpomman. Kiitos Ainu!

Yhteistyössä Always somewhere else ja Ainu

2 kommenttia:

 1. Aika kuluu... Jäin lukemaan tätä tekstiäsi tässä omassa kriisissäni: minun pieni vastasyntynyt poikavauvani saavutti tänään 11 kuukauden iän! Tuntuu käsittämättömältä. Juurihan hän parkaisi ensimmäistä kertaansa niin että leikkaussalissa kajahti.

  Mitä tulee Ainuun, meillä ei ole tuttipulloja eikä tutteja. Ainun kilpikonna- ja sammakkopurulelut sen sijaan ovat korvaamattomia. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä perheen kuopus on talon viimeinen vauva. Haikeutta on siis ilmassa. Usein huomaan vain katselevani pinnasängyssä nukkuvaa ihanaa palleroa. Nautitaan molemmat ihan täysillä näistä hetkistä! Meilläkin on kilpikonna saavuttanut suuren suosion. Hienosti pysyy pikkuisen kädessä. Puruleluja onkin Ainulla melkoinen valikoima. Hyvää viikonloppua sinulle.

   Poista